2010-11-23 16:17:30• hírek • Szatmár.ro

A mitológiával ismerkedtek

Egész napos rendezvény során ismerkedtek a diákok a görög és a római mitológiával.

A 10-es Számú Általános Iskola étkezdéje rendhagyó eseménynek adott otthont kedden: a tanintézmény negyedikes tanulói és tanítónőjük, Baranyai Zsuzsa meghívására a Hám János Iskolaközpont negyedikesei, Renn Renáta tanítónővel görög-római napon vehetett részt.

Az egész délelőttöt betöltő rendezvényeken játékos módon ismerkedhettek meg a görög és római kultúrával és mitológiával a diákok, volt activity, puzzle, „maratoni futóverseny" és szépségverseny is.

A meghívott huszonhét negyedikes kis meglepetéssel is kedveskedett a 10-es iskola tanulóinak: egy római szállóigét kaptak ajándékba latin és magyar nyelven, de a házigazdák is készültek, ők egy görög CD-vel ajándékozták meg társaikat, valamint görögül és rómaiul köszöntötték diáktársaikat. Ezt követően a diákok hatos csapatokra oszlottak, 3-3 diák mindkét iskolából, és kezdetüket vehették a szórakoztató és egyben ismeretterjesztő játékok.

A kisdiákoknak például görög szavakat kellett megfejteniük, vagy éppen különböző isteneket kellett kitalálniuk, amelyeknek természetesen a görög és római mitológiában megfelelő elnevezésüket is tudniuk kellett.

A tanulók ezt követően közös uzsonnán vettek részt, amelyen a menü természetesen görög saláta volt.
A délelőtt második felében aztán a mozgás vette át a főszerepet: a fiúk tökcipelő- és futóversenyen is részt vehettek. A lányok pedig korhű jelmezekben vonulhattak fel a Miss Róma és Miss Athén címekért. A közös görög-római nap tánctanulással zárult: a Zorbát tanulták meg a kicsik, amelyen igen jól szórakoztak.


Hatos csapatokban vettek részt a diákok a játékokban
Hatos csapatokban vettek részt a diákok a játékokban


Harcba szálltak a Miss Athén és Miss Róma címekért
Harcba szálltak a Miss Athén és Miss Róma címekért


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: